2. Про нас

Про нас

m_favМальтійська служба допомоги розпочала свою роботу у Києві в грудні 1990 р. в рамках зимової гуманітарної допомоги з Німеччини, а 10 вересня 1998 р. за ініціативи Суверенного Мальтійського лицарського ордену та Німецької Мальтійської служби допомоги було зареєстровано «Членську благодійну організацію Мальтійська служба допомоги м. Києва».

Співзасновником і керівником організації є Свінтановська Алла – філолог-германіст, яка, допомагаючи з 1990 р. в справі комунікації киян та жителів Київської області з їхніми благодійниками з Німеччини, згодом здобула багаторічний досвід роботи у благодійній та соціальній сферах.

Першим проектом мальтійців м. Києва стало оздоровлення дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи. Перші сім років оздоровлення проводилося в Німеччині, потім – в Україні. Благодійною акцією охоплені діти-сироти, діти з багатодітних та неповних сімей, діти, що потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Впродовж років Мальтійська служба допомагає інтернатам та дитячим будинкам вирішувати багато нагальних потреб і проблем (ремонти спалень, кухонь, санвузлів, класів; навчальне обладнання та інвентар; заміна ліжок; подарунки дітям, щорічна акція «Святий Миколай – дітям з інтернатів»).

Важливим напрямком роботи є залучення дітей з інтернатів до спілкування з ровесниками (відвідання волонтерами, екскурсійні виїзди, спеціальні розважально-пізнавальні акції).

2014 – 2015 роках  в рамках допомоги біженцям зі сходу України в Києві працювала  благодійна кухня. Щодня для відвідувачів волонтерського центру мальтійці готували чай, суп, другі страви. Зі зменшенням потоку біженців цю діяльність було призупинено.

Від 2015 року діють курси з надання першої долікарської допомоги, які пропонують мінімальний запас знань, що допоможуть зберегти життя потерпілим, внаслідок захворювання або настання нещасного випадку, до надходження кваліфікованої допомоги лікарів.

Завдяки реалізації польсько-українського проекту «Розвиток добровільного медичного рятівництва в Україні», в 2015 – 2016 роках, велика група волонтерів пройшла курси з надання кваліфікованої першої допомоги та отримала відповідні сертифікати європейського зразка. Мальтійські рятувальники здійснюють медичний супровід різноманітних спортивних та масових заходів.

З початком війни на сході України Мальтійська служба допомоги м. Києва постійно співпрацює з Ірпінським Військовим Госпіталем та Київським Головним Військовим Клінічним Госпіталем. Завдяки нашим благодійникам, щомісяця до Ірпіня ми доставляємо мінеральну воду та цукор, а також здійснюємо транспортування лежачих пацієнтів нашою каретою швидкої допомоги.

Замовити послуги

Якщо ви хочете провести курси з надання першої допомоги, або вам потрібен медичний супровід події чи транспортування лежачого пацієнта – напишіть нам.

Надіслати заявку