3. Рятувальні маневри в Івано-Франківську

Рятувальні маневри в Івано-Франківську

Рятувальники МСД після маневрів

В Івано-Франківську змагалися рятувальники Мальтійської Служби Допомоги з Польщі, Німеччини та України.
5 вересня 2015 р. в Івано-Франківську відбулися перші міжнародні змагання-маневри серед команд добровольців – медичних рятувальників. 12 команд волонтерів Мальтійської Служби Допомоги Києва, Львова, Івано-Франківська, Польщі (Кенти, Жешув) та Німеччини (дієцезія Трір) проходили різні випробування за право називатися найкращою командою рятувальників. У чотирьох пунктах міста за участю спеціально підготовлених акторів було імітовано різні екстремальні ситуації, травми, ушкодження як то наслідки ДТП, падіння з висоти, серцеві напади.
Команди мальтійських рятувальників, використовуючи спеціальне обладнання, надавали травмованим невідкладну допомогу. Виконання кожного завдання оцінювали висококваліфіковані судді – рятувальники із Євросоюзу.
Кожен часник змагань пройшов майже піврічні курси, програма яких включала Кваліфіковану Першу Допомогу, Першу допомогу та опіку над дітьми, немовлятами, вагітними та неповносправними у надзвичайних ситуаціях.
Змагання-маневри стали логічним завершенням кількамісячного вишколу рятувальників, організованого Міністерстваом Закордонних Справ Польщі спільно з Медичною Службою Суверенного Мальтійського Ордену в Польщі та Мальтійською Службою Допомоги України в рамках проекту «Розвиток системи добровільної медичної служби в Україні».
Наступним етапом буде поїздка найкращих учасників маневрів на чергові змагання рятувальників-волонтерів до Польщі.