2. Новини
  3. Поїздка в Северинівку та Мотижин

Поїздка в Северинівку та Мотижин

photo_2022-04-07_11-42-30

6 квітня 2022 року ми у складі Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України здійснили поїздку до Северинівки та Мотижина (Київська область). Основною метою поїздки був моніторинг потреб населення після окупації і надання гуманітарної допомоги.

В Северинівці ми були раніше – допомагали в евакуації. Спілкувались з людьми, роздавали необхідне – хліб, продуктові набори, предмети гігієни. Зворушливим було те що люди, що залишилися в селі, запам’ятали нас – називали ім’я літньої жінки яка не могла ходити (ми забирали її з другого поверху будинку і відвезли до притулку в нашій каретці).

В Мотижині на базі сільскої амбулаторії працюють Лікарі без кордонів з Польщі. Саме вони і повідомили нам про бабусю яка місяць тому впала, не могла стати на ногу і не могла отримати допомогу – у селі були російські солдати.

Ми транспортували її до київської лікарні, а після того як їй надали допомогу (у бабусі був перелом стегна) – відвезли її додому до дочки.